Künnimeister saatis adra Uus-Meremaale

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi valla Tännassilma küla elanik Jüri Lai koos oma võistlusadraga.
Türi valla Tännassilma küla elanik Jüri Lai koos oma võistlusadraga. Foto: Arvo Kuldkepp/ Nädaline

Eile alustas Türi valla Tännassilma küla elaniku Jüri Laia ader teed Uus-Meremaale, kus aprillis tulevad kündmise maailmameistrivõistlused.

Kvernelandi kahe korpusega pöördader peaks Laia selgitusel Uus-Meremaale jõudma kahe kuuga. «Oleks rohkem raha, saanuks ka kiiremaid võimalusi kasutada,» sõnas ta.

Maailma teises otsas rendib Lai võistlusteks John Deere’i traktori. Paljud võistlejad sõidavad MMile koos traktoriga, kuid Eesti ühel esikündjal polegi praegu oma traktorit.
Varem töötas Jüri Lai Eesti ühes suuremas põllumajandusettevõttes Estonias traktoristina, kuid nüüd teenib leiva Mecros tooteesitlejana.

Uue töökoha miinuseks peabki Lai, et enam ei saa nii palju kündmispraktikat. «Vanasti kündsin aastas üle tuhande hektari, kuid nüüd kündsin viimati septembri lõpul Olustveres võistlustel,» lausus ta.
Lai arvutas kokku, et elu jooksul on ta kündnud põldu 25 000–30 000 hektarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles