Digiretsept sulges Oisu apteegi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Türi haruapteek Oisus pani uksed igaveseks kinni jaanuari algul, sest digiretsepti kasutuselevõtuks vajamineva tehnika muretsemine käis apteegile üle jõu.

Türi apteegi juhataja Anneli Simson selgitas, et Oisu haruapteek töötas ka varem kahjumiga ning et investeeringud digiretsepti kasutusse ja kuu kulutuste suurenemine oleksid kahjumit veelgi suurendanud, otsustati haruapteek sulgeda. «Meil polnud seal arvutitki, mistõttu oleks ühekordne kulu olnud 20 000–25 000 krooni, iga kuu kulule oleks lisandunud 1000–1500 krooni,» täpsustas ta.

Ta ütles, et abi saamiseks pöörduti ka valla poole, kuid saades sealt eitava vastuse, oldi sunnitud apteek sulgema.

Paide Vee tänava apteegi juhataja Kai Kimmel ütles, et nende haruapteegid Roosna-Allikul ja Väätsal esialgu jätkavad. «Praegu on kõik veel lahtine, aga teeme kõik selleks, et neid mitte kinni panna,» lubas ta.

Kimmel lisas, et neis piirkondades on lootust, et vallad tulevad apteekidele appi. «Muidugi oleks lihtsam apteek kinni panna, aga näiteks Roosna-Allikul on palju inimesi, kellele läheks olukord väga keeruliseks, kui nad peavad ühel päeval käima Roosna-Allikul arsti juures ja teisel sõitma Paidesse apteeki,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles