Kassahitist seiklusfilm jõuab Paidesse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Avatar»
Kaader filmist «Avatar» Foto: Reuters / Scanpix

Järgmise nädalal esmaspäevast neljapäevani näeb Paide kinos mujal maailmas oma uudse tehnoloogiaga laineid löönud seiklusfilmi «Avatar». See on maailma esimene täispikk 3D-film, mida on saatnud suur publikumenu.


Seansid algavad kell 19. Uudsel 3D-pildiformaadiga ehk kolmemõõtmelist filmi saab siinses kinos nautida küll vaid tavaformaadis.

Paide kinotehnik Rene Martin ütles, et Paide kinos puudub 3D-pildiks vajalik digiprojektor. «Tehnika areneb lihtsalt niivõrd kiiresti, et näiteks kahe aasta pärast on digiprojektor juba vananenud ja selle asemel loodud midagi täiesti uut,» arutles ta. «Sellele vaatamata on film eriline oma rohkete arvutiefektide ja tehniliste lahenduste poolest.»

Filmi võimalikku publikumenu Martin ennustada ei osanud. «Eks nagu kõigi uute filmide puhul, on ka selle kohta inimesed huvi üles näidanud,» sõnas ta.

TEAVE

Eepilises seiklusfilmis «Avatar» viib «Titanicu» lavastaja James Cameron meid teekonnale vapustavasse uude maailma, millesarnast keegi seni näinud pole.
Kaugel taevakehal nimega Pandora asub trotslik kangelane teekonnale lunastuse leidmiseks, juhtides kangelaslikku võitlust tsivilisatsiooni päästmiseks.
Filmi enneolematu 3D-pilt on valminud koostöös eriefektikompaniiga WETA Digital, mille võlurite abiga valmis ka «Sõrmuste isanda» triloogia.
Allikas: kino.paide.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles