Päästeamet soovitab varuda joogivett ja patareisid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetuse kõleda külmaga soovitab päästeamet koju jääda.
Nädalavahetuse kõleda külmaga soovitab päästeamet koju jääda. Foto: Reuters / Scanpix

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI)


prognoosi järgi on lähemateks ööpäevadeks oodata tavapärasest külmemat ilma, mil külmakraadid võivad kohati ulatuda kuni -32 kraadini.


Tugeva külma korral soovitab päästeamet väljas liikuda võimalikult vähe, eriti lastel ja vanuritel. Tugeva pakase püsimine võib päästeameti hinnangul kaasa tuua probleeme ruumide kütmisega, veetorustike ja trasside külmumist ning elektrikatkestusi.

«Erilist tähelepanu tuleb pöörata ruumide kütmisele, puuküttega küttekollete puhul tuleb tingimata jälgida mõõdukat kütterežiimi ning kütta korraga üks ahjutäis kaks kuni kolm korda päevas,» ütles päästeameti pressiesindaja Rain Porss. «Siibrit ei tohi liiga vara sulgeda, elektriliste küttekehade kasutamisel ei tohi elektrisüsteemi ülekoormata,» lisas ta.

Viimasel ajal on mitmed tulekahjud alguse saanud külmunud torude soojendamisest leeklambiga. Päästeameti hinnangul ei tohi mitte mingil juhul külmunud torusid lahtise tulega soojendada. «Torud peaks mässima lisaisolatsiooniga, jäätunud torude ülessoendamisel tuleb kasutada soojakaableid või soojapuhurit,» selgitas Porss.

Võimalikeks vee- ja elektrikatkestuseks soovitab päästeamet varuda joogivett ning patareid taskulambile ja raadiole, samuti laadida mobiiltelefonide ja muude seadmete akud.

Vältimaks hoone tulekahjusid, mis võivad alguse saada võõraste isikute poolt keldritesse ja kuuridesse tehtud tulekolletest, soovitab päästeamet lukustada uksed ja sulgeda muud juurdepääsud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles