Pakane teeb küttepuudele ja briketile otsa peale

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttehoovi juhataja Eelar Tartu tõstab võrkkottidesse pakitud kaminapuid, mis lähevad külmade ilmadega kaubaks nagu soojad saiad.
Küttehoovi juhataja Eelar Tartu tõstab võrkkottidesse pakitud kaminapuid, mis lähevad külmade ilmadega kaubaks nagu soojad saiad. Foto: Tiit Reinberg

Käre külm pole Järvamaal palju kahju veel põhjustanud, aga kuivad küttepuud ja brikett on muutunud suure tarbimise tõttu defitsiidiks, mille saamiseks tuleb järjekorras oodata.

Küttehoovi OÜ juhataja Eelar Tartu tunnistas eile Paide müügipunktis, et pakkuda on üksnes võrkkotti pakitud kaminapuid.

Hoovis seisis küll hunnik metsakuivi palke, mis Tartu selgitust mööda on samuti juba tellitud. «Nagu parajaks saeme ja ära lõhume, lähevad need kohe ära,» sõnas ta.
Tartu selgitas, et enne kütteaja algust oli Küttehoovil kaminapuid palju, aga nüüd hakkab siingi lõpp paistma.

Tartu ütlust mööda ei tähenda see, et küttematerjali ei saagi enne kevadet, lihtsalt tuleb natuke oodata.

Kõige pikemad järjekorrad on turbabriketil, mida on lootust saada alles järgmisel kuul. «Tehastest on raske briketti kätte saada, sest põhiosa läheb Soome, Rootsi ja Norra,» selgitas ta. «Kui üle jääb, saame meie ka.»

Tartu on kuulnud, et nõudlus küttepuude järele on praegu suur, mistõttu on liikvel ebaausaid müüjaid, kes pakuvad märgi halge kuivade pähe. «Siin on käinud inimesi, kes ütlevad, et ostsid kuivad küttepuud, kuid nüüd oleks tarvis midagi, millega tule üles saaks,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles