Peetri ja Koigi saavad abikomando

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Tänavu lisandub Järvamaal neljale tegutsevale abikomandole veel kaks. Kareda valla mehed on koolituse läbinud ja peagi sõlmitakse leping Peetri abikomando loomiseks, Koigi mehed otsustasid teisipäevasel koosolekul asja ära teha.


Lääne-Eesti päästekeskuse Järvamaa päästeosakonna juhataja Janar Kärner lausus, et kümmekond Peetri meest on läbinud koolituse, kuid pole veel jõudnud külmade ilmade tõttu teha praktilisi harjutusi, kuid ilmade soojenedes algavad needki.


Kärner märkis, et Peetris on abikomando töö plaanis käima panna nii kiiresti kui võimalik. Komando saab oma käsutusse päästeauto, mis seisis seni jõude. «Auto on meestel pikka aega Peetris  olnud, kuid päästetöödel seda siiani ei kaasatud,» ütles ta.


Koigis otsustati abikomando loomine teisipäeva õhtul, mil ühe laua taha istusid vallavanem Kristjan Kõljalg, Janar Kärner ja seitse vabataht­liku tööst huvitatud meest.


Kärner lausus, et see oli alles esimene kohtumine, kus oli eesmärk selgeks teha, kas üldse on huvi asja vastu. «Huvi oli olemas ja meie pidurit peale tõmbama ei hakka,» lisas ta. Koosolek võttis  eesmärgi jõuda lepinguni 1. juuniks.  


Eelnevalt läbivad mehed abipäästja 46tunnise koolituse. Koigilased saavad oma käsutusse auto, mis kunagi teenis Koeru päästjaid.


Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg lausus, et veel pole kindel, kus abikomando hakkab olema, kuid ilmselt võib see tulla Sõrandu külla.


Kõljalg lausus, et vabatahtliku töö vastu on huvi tundnud kümmekond noort meest ja vallavalitsus toetab nende tegevust igati.  


Praegu on Järvamaal neli abikomandot: Järva-Jaani, Ambla (asub Aravetel), Oisu ja Kabala. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles