Projekteerijad näitasid uue maantee asukohti

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kuigi pole veel selge, millal saab mööda neljarealist teed Mäost Tallinna sõita, joonistavad projekteerijad  paberile juba Mäost Tartusse kulgevat neljarealist maanteed.

AS K&H ja AS EA Rengi töötavad selle kallal, et leida neljarealisele maanteele Mäost Tartusse parim asukoht. Lõviosas kattub plaanitav tee praegusega, aga mitmes kohas võib mööduda suurematest asulatest kaugemalt.
Uue tee võimalikke asukohti tutvustasid projekteerijad järvalastele esimest korda möödunud nädalal Koigi mõisas.

Planeeringu koostamise juht Heiki Kalberg tunnistas, et praegu kaaluvad nad võimalusi, kustkaudu peaks Mäo ja Tartu vaheline tee kulgema.
Kui parim asukoht on teekoridorile leitud, asuvad projekteerijad tee täpsemaid paiknemisi joonistama ja võib rääkida sellest, kuskohast tööd algavad.
Et hilisemaid pretensioone vältida, on Kalbergi meelest trassi vahetus läheduses elavatel inimestel just praegu kõige õigem aeg teha ettepanekuid, kuhu tee kulgema panna, kuidas rajada maha- ja pealesõite.

Järvamaa osas võivad maanteel tulla suuremad muutused Mäekülas ja Paia ristis.
Mäekülas on praegu kaalumisel kolm varianti:  laiendada praegust teed, ehitada uus tee Koeru poole või ehitada tee teisele poole Mäeküla.
Paia ristis on kavas teha  tee senisest tuntavalt otsemaks, mis tähendab, et maantee jääb Imaverest kaugemale.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles