Järva maavanema vastuvõtule kulub ligi viis korda vähem raha

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal esines Järva maavanema ja Järvamaa omavalitsuste liidu esimehe vastuvõtul Türi naisrahvatantsurühm.
Möödunud aastal esines Järva maavanema ja Järvamaa omavalitsuste liidu esimehe vastuvõtul Türi naisrahvatantsurühm. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kaks aastat tagasi kulus Järva maavanema ja Järvamaa omavalitsuste liidu esimehe vabariigi aastapäeva puhusele vastuvõtule 90 000 krooni, tänavu saab pidu peetud kõigest 20 000 krooniga.

Järva maavanem Tiina Oraste ütles, et kuigi Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtu eelarve on eelmistest aastatest tunduvalt väiksem, siis pidulikkust pole see vähendanud. «See on meie riigi sünnipäeva pidu, mida tuleb väärikalt tähistada,» lisas ta.

Koos Eesti riigi rikkuse kasvuga suurenes ka vastuvõtu eelarve iga aastaga, kokkuhoid algas eelmisel aastal, kui jäi ära toidulaud, vein ja pärast kontserti jalakeerutus.
Oraste ütles, et tänavu lüüakse pärast kontserti vahuveinipokaale kokku ja saab ka tantsida.
Kokkuhoid tuleb suupistete arvelt, sest neid ei pakuta tasuta, vaid külastajad ostavad puhvetist.
Vastuvõtt läheb Oraste andmetel maksma 20 000 krooni, mis jaguneb maavalitsuse ja omavalitsuste liidu vahel pooleks.

Vastuvõtt algab maavanema ja JOLi esimehe Veljo Tammiku kõnega, millele järgneb Järvamaa Vapimärgi või Vapimärkide kätteandmine ning Järva maavalitsuse ja JOLi ühiste kavatsuste lepingu allkirjastamine.
Oraste ütles, et esinejaiks on valitud kohalikud kollektiivid ja seda mitte üksnes raha kokkuhoiu mõttes. «Kui meil on, mida näidata, siis miks väljast esinejaid sisse tuua,» põhjendas ta.

Oraste lisas, et välja on saadetud 300 kutset ja oodatud on 600 külalist. «Külalistele seab piirangud, et rohkem inimesi Paide kultuurikeskus ei mahuta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles