Sõpruse Auk hakkab pubikultuuri arendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Vanasti oli Paide ralli tõmbenumber sõpruse auguks kutsutud kurv, aga nüüd, kui rallit enam ei peeta, püüab rahvast ligi meelitada samanimeline pubi, mille reedesele avapeole on oodatud ka endised ralliässad.

Tuleval reedel avab Paides Mainori maja esimesel korrusel uksed autosporditeemaline pubi Sõpruse Auk. Seda, kas Paide ralli legendaarse kurvi järgi nime saanud pubile saab üle kanda ka viimase ralli hüüdlause «Sõpruse auk – koht, mis tõmbab!», näitab aeg.

Et uus ajaveetmiskoht spordisõprade lemmikkohaks kujuneks, selleks on osaühingu Racing Pub juhatuse liikmed Ivo Tuiken ja Veiko Vahesalu ning sisekujunduse autor Annes Arro püüdnud kõik teha. «Näeme siin käimas inimesi, kes tahavad spordiülekandeid vaadata ja sõpradega mõnusalt aega veeta, tahame kutsuda ka oma ala asjatundjaid ülekandeid kommenteerima,» tutvustas Tuiken.

Paide pubikultuur suri Tuikeni meelest aastaid tagasi koos Kaval-Antsuga. «Pubikultuuri tahaks uuesti arendada, et Paides oleks üks mõnus koht, kus seltskonnaga väljas käia,» ütles ta.
Lisaks spordiülekannete ühisvaatamistele peaks pubis aeg-ajalt saama ka elavat muusikat kuulata, näiteks on 6. märtsil lubanud mängima tulla Kolumbus Kris.
Sisekujundaja Annes Arro ütlust mööda on pubil ka hariv efekt, sest vanad fotod, medalid, karikad ja vimplid tutvustavad tehnikaspordi ajalugu. Harivaks võib pidada ka eritellimusel valminud tapeeti, mil on kõikide Vormel-1 maailmameistrite portreed.

Lisaks mõnusale atmosfäärile tahavad pubi omanikud pakkuda hästi süüa. Uksed avab pubi iga päev kell 11 ja lõunatajatele lubab pakkuda soodsa hinnaga päevapraadi. Reede- ja laupäevaõhtuti saab pubis sumiseda kella kaheni öösel, teistel päevadel keskööni.

Kokk Tarmo Kaugeranna, kes on viimased kümme aastat töötanud Tallinna söögikohtades, lubas, et nii head menüüd kui Sõpruse Augul ei leia mitte kuskilt mujalt. «Järvamaalt kohe kindlasti mitte,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles