Joomakaaslase surnuks tulistanu karistus jääb jõusse

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tunamullu sügisel Järvamaa joomakaaslase surnuks tulistanud mehele määratud vangistus jääb jõusse, kuna riigikohus ei võtnud tema kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse.

Pärnu maakohtu Paide kohtumaja karistas 1960. aastal sündinud Aare mullu septembris tapmise, lõhkematerjali hoidmise ning tulirelva ebaseadusliku käitlemise eest üheksa aasta ja nelja kuu pikkuse vangistusega, kirjutab BNS.

Aare esitas maakohtu lahendi peale apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtusse, mis jättis tema süüdimõistmise tapmises ja teistes süütegudes küll jõusse, kuid vähendas karistust kahe aasta võrra.
Mees polnud ka teise astme kohtu lahendiga rahul ning tema kaitsja esitas kassatsioonkaebuse riigikohtusse, mille loakogu ei andnud sellele aga esmaspäeval menetlusluba. Seega jääb talle mõistetud pikk vangistus lõplikult jõusse.

Süüdistuse järgi pani Aare raske kuriteo toime 2008. aasta 18. oktoobri õhtul, kui läks Järvamaal oma kodus alkoholi pruukimise käigus tülli tuttava mehega ning tulistas teda ebaseaduslikust vintpüssist. Kannatanu suri saadud vigastustesse sündmuskohal. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles