Paide tänavune eelarve on eelmisest 40 miljonit väiksem

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Paide linnavolikogu võttis eile vastu 2010. aasta eelarve.

Linnapea Kersti Sarapuu lausus, et kui eelmisel aastal oli eelarve maht 174,6 miljonit krooni koos sihtotstarbeliste eraldistega EASi ja SA Innove kaudud ning struktuurfondide rahaga, siis tänavu on eelarve maht 134,6 miljonit krooni ehk 40 miljonit krooni vähem. «Usume, et lõpetame aasta sama suure eelarvemahuga kui 2009, sest selgi aastal on tulemas euroraha Vallimäe rekonstrueerimiseks,» lausus ta.

Kui 2009. aastal olid tegevuskulud 128,3 miljonit krooni, siis 2010. aasta tegevuskulude mahuks on plaanitud 108,7 miljonit krooni ehk ligi 20 miljonit krooni vähem.
Sarapuu lausus, et suurim kokkuhoid on palgakuludelt. «Eelmise aasta alguses plaanisime kogu linnavalitsuse ja hallatavate asutuste palganumbriks 67 miljonit, aga tulude vähenemisega seoses vähendasime seda aasta lõpuks 60,6 miljonini, 2010. aasta eelarvesse oleme plaaninud 53 miljonit krooni,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles