Pärdi pidunädalatel löövad kaasa ka Paide lapsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul toimunud festivali «Kolmkõla» kontserdil, kus  Arvo Pärdi muusikat esitas ansambel Una Corda, kutsus festivali korraldaja Leho Rubis kunstnikke üles lööma kaasa Pärdi loomingule pühendatud kujutava kunsti näitusel «Kingitus Pärdile».
Eile õhtul toimunud festivali «Kolmkõla» kontserdil, kus Arvo Pärdi muusikat esitas ansambel Una Corda, kutsus festivali korraldaja Leho Rubis kunstnikke üles lööma kaasa Pärdi loomingule pühendatud kujutava kunsti näitusel «Kingitus Pärdile». Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile Paides olnud festivalil «Kolmkõla» kergitati saladuskatet 17. augustist 17. septembrini kestvatelt Pärdi pidunädalatelt, mille üritused leiavad aset nii Tallinnas, Paides kui ka Rakveres.

Festivali korraldaja Leho Rubis kutsus kunstnikke üles lööma kaasa Pärdi loomingule pühendatud kujutava kunsti näitusel.
Pärdi heliloomingust inspireeritud maalid, graafika ja joonistused on oodatud hiljemalt 3. septembriks Paide kultuurikeskuse valvelauda, et sellest siis näitus avada.
Üks kunstnik võib esitada kuni kolm tööd. «Saadan kirjad ka Eesti kunstnike liidule ja Eesti kunstiakadeemiasse. Kui sealt huvilisi ei leidu, räägin läbi oma tuttavate kunstnikega,» lubas Rubis vihjega, et näitus tuleb niikuinii.
Paide kultuurikeskuse direktori Ülle Mülleri ütlust mööda on pidunädalate mõte loovus, kaasates kohalikke lapsi ja noori. Nii saavad võimaluse näitusel oma töödega (ikka Pärdi muusikale mõeldes) esineda ka konkursi «Järvamaa parim noor kunstnik» finalistid.

Paide noored on oodatud kaasa lööma pidunädalate teisteski üritustes.
Mülleri ütlust mööda on lootus, et Arvo Pärt tuleb oma sünnipäeval, 11. septembril Paidesse. Sel päeval kell 12 algab Paide spordihallis Arvo Pärdi sünnipäevakontsert, kus tuleb ettekandele Pärdi kolmas sümfoonia «Meie aed». Kaasa teevad ERSO, Rakvere ja Paide lastekoorid, ETV tütarlastekoor ja Ellerhein. Dirigendid on Neeme Järvi ja Aarne Saluveer.
«Ma loodan, et Pärt tuleb. Meie mõte on, et enne kontserti külastab ta näitust ja valib sealt endale meeldiva pildi kingituseks. Nii on näituse nimigi «Kingitus Pärdile»,» selgitas Müller. Kontserdi juures pidas Müller veel erakordseks, et see on samal päeval kahes linnas: Pärdi sünnilinnast Paidest sõidavad muusikud Rakverre, kus ta veetis oma lapsepõlve ja noorusaastad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles