Vastuvõtule läheb kuus järvakat

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupa põhikooli direktorile Kaarel Aluojale tõi kutse presidendi vastuvõtule kauni kooli tiitel, mida president Toomas Hendrik Ilves käis läinud aasta mais koolile isiklikult kätte andmas. Seda sündmust meenutab ka kooli ette ühiselt istutatud puu.
Laupa põhikooli direktorile Kaarel Aluojale tõi kutse presidendi vastuvõtule kauni kooli tiitel, mida president Toomas Hendrik Ilves käis läinud aasta mais koolile isiklikult kätte andmas. Seda sündmust meenutab ka kooli ette ühiselt istutatud puu. Foto: Kristo Kivisoo

Sel aastal on järvakatest Vanemuise teatri- ja kontserdimajja presidendi vastuvõtule kutsutud kõik riigikogu liikmed, konkursi «Eesti kaunis kool 2008» võitja, Laupa põhikooli direktor Kaarel Aluoja ja kirjanik Tõnu Õnnepalu, kuid kutse on võtnud vastu vaid vähesed.

Järvamaalt valitud riigikogu liikmetest võib homme Vanemuises näha vaid riigikogu sõltumatut saadikut Jaan Kundlat koos kaasaga ja keskerakondlast Arvo Sarapuud abikaasa, Paide linnapea Kersti Sarapuuga.

Laupa põhikooli direktor Kaarel Aluoja tunnistas, et kutse presidendi vastuvõtule oli meeldiv üllatus, kuigi ta aimas seda ette, sest üldjuhul on kaunite koolide juhte ikka vastuvõtule kutsutud.«Ostsin uued kingad,» vastas ta küsimusele, kuidas ta vastuvõtuks valmistub. «Aga eks naisel kulu selleks rohkem raha, aega ja vaeva.»

Ka sellele, mida ta presidendile kätt surudes ütleb, on Aluoja mõelnud.«Head vabariigi aastapäeva niikuinii, aga tahan soovida ka Eestile jätkuvalt tugevaid põhikoole,» ütles ta.

Kirjanik Tõnu Õnnepalu tunnistas, et ei oskagi öelda, millega president Ilvese tähelepanu pälvis. «Võib-olla see, et olen tema mõttekojas,» arutles ta. «Kirjanduspreemiad tulid hiljem, need ei saanud mõjutada.»
Tartusse Vanemuise kontserdisaali vastuvõtule sõita Õnnepalu ei plaani. «Ma pole suur pidudel käia, pealegi on mul samal päeval Albu mõisas lugejatega kohtumine,» põhjendas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles