Üliraske õnnetuse väidetav põhjustaja muutis kohtus meelt

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Mullu septembris Järvamaal kahe inimese surmaga lõppenud üliraske liiklusõnnetuse süüasi jõudis täna kohtusse, kus kohtualune otsustas loobuda varem kokku lepitud lühimenetlusest.


Süüasja eeluurimisel viitasid politsei kogutud tõendid sellele, et autot võis juhtida 48-aastane Osvald. Samuti selgus, et kõik sõidukis olnud inimesed olid alkoholijoobes, kaasaarvatud arvatav juht.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur Osvaldile süüdistuse liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes ettevaatamatusest kahe inimese surm ja rasked kehavigastused kahele inimesele.

Kui eelnevalt oli Osvald nõus lühimenetlusega, siis täna teatas ta kohtus, et siiski loobub sellest ja soovib üldmenetlust, sest tema sõnul on veel liiga palju lahtiseid otsi.

Prokuröri abi Tiina Viru selgitas, et see tähendab, et Osvald ei olnud nõus arutama kriminaalasja toimiku materjali põhjal, kus on tunnistajate ülekuulamised ja ekspertide arvamused. «Ta tahab seda oma kõrvaga kuulata,» lausus ta.

Viru ütles, et lühimenetluse puhul oleks karistusest võetud üks kolmandik maha, kuid samas on Osvaldil õigus nõuda, et tema asja arutataks üldmenetluse korras. Nüüd saadetakse toimik tagasi prokuratuuri.

Õnnetus juhtus 22. septembri varahommikul Paide linna piiril Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 89. kilomeetril, kus sõiduauto Honda läbis ringtee vastassuunas, sõitis üle kergliiklustee kraavi ja paiskus vastu puid. Politsei sai õnnetusest teate pärast kella 9, kuid arvatavalt juhtus avarii tunduvalt varem.

Katusele rullunud autos hukkusid 34-aastane Ain ja noor naine Ingrid. Kiirabi viis Järvamaa haiglasse raskelt vigastada saanud 48-aastase Osvaldi, 25-aastase Maariuse ja 35-aastase Marko, kellest kaks viidi hiljem edasi ravile Tallinnasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles