Puusuuskadel seltskond meenutas Tartu maratonil minevikku

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Kesküla (vasakult), Raido Rohi, Sirgo Voore, Mikk Paap ja Priit Simson tegid möödunud pühapäeval teoks oma ammuse plaani, läbides Tartu maratoni puusuuskadel ja ajastukohase riietusega.
Urmo Kesküla (vasakult), Raido Rohi, Sirgo Voore, Mikk Paap ja Priit Simson tegid möödunud pühapäeval teoks oma ammuse plaani, läbides Tartu maratoni puusuuskadel ja ajastukohase riietusega. Foto: Erakogu

Eelmisel pühapäeval sõidetud 39. Tartu maratonil võttis neljast järvakast ja ühest pealinlasest koosnenud viieliikmeline seltskond ette parajalt hullumeelse tembu: sõita 63 kilomeetrit läbi puusuuskadega ja 1970ndate stiilis riietuses.

Aravete keskkooli kehalise kasvatuse õpetaja ja Ambla spordiklubi suusatreener Raido Rohi ütles, et mõte puusuuskadega maratonile minna keerles peas juba ammu.

Nii muretsesid Rohi, tema pealinlasest sõber Urmo Kesküla, Aravete päästekomando päästjad Priit Simson ja Mikk Paap ning Tapa päästekomando komandopealik Sirgo Voore endale võimalikult vanad puusuusad ja pillirookepid ning sõit võis alata.

Rohi märkis, et tema suusad pärinesid aastast 1966. Veel nägid mehed vaeva ajastutruu riietuse otsimisega. «Selga läksid kampsunid, pähe tuttmütsid ja kätte labakud ehk püüdsime läbida raja viisil, mil seda tehti aastakümneid tagasi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles