Järvamaale jäi pärast jahihooaega hunte poole vähem

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Sakala/Scanpix

Pühapäeval lõppenud hundijahihooajal kütiti Järvamaal 15 hunti. Keskkonnaministeerium oli andnud loa 21 võsavillemi laskmiseks.

Keskkonnaameti metsanduse peaspetsialist Aleksander Siimenson sõnas, et hundijahti segas sügav lumi. «Ega jahimehed viitsinud mööda jälgi rinnuli lumes sumbata,» sõnas ta.

Siimensoni meelest oleks võinud mõne hundi rohkem lasta, seda just Koeru ja Päinurme piirkonnas, kus on suuri lambakarju, mida hundid on laastamas käinud.

Siimenson sõnas, et enne jahihooaega pakuti Järvamaal huntide arvuks ligi 30 looma, nüüd on neid arvatavasti poole vähem. «Eks meile tule siia ka rändkarja,» selgitas ta. «Hunt on kiiresti taastuv loom, üks hunt võib tuua kuus-seitse kutsikat, kaks pesakonda Järvamaa kohta ja nende arvukus on jälle suur.»

Tänavusel hooajal lasti Eestis 101 võsavillemit. Kõige rohkem, 21 hunti, tabasid jahimehed Pärnumaal, limiidist jäi seal puudu vaid üks loom. Jõgevamaal tabati ettenähtud 15 hundi asemel vaid neli hunti.
Pühapäeval lõppes ka ilvesejahi hooaeg. Järvamaal tohtis küttida 16 looma, lasti 10.
Kokku tabati Eestis 180 ilvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles