Türilane pälvis Eesti noore disaineri auhinna

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Luugi sari «Mine metsa» sündis mõttest, et tänapäeva inimesed on loodusest võõrdunud, loomi ei tunne ja metsas ei käi. Seepärast proovibki Karin tuua oma värvitava tapeedi ja patjadega veidike loodust linnainimese tuppa.
Karin Luugi sari «Mine metsa» sündis mõttest, et tänapäeva inimesed on loodusest võõrdunud, loomi ei tunne ja metsas ei käi. Seepärast proovibki Karin tuua oma värvitava tapeedi ja patjadega veidike loodust linnainimese tuppa. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna kuulutati disaini- ja arhitektuurigaleriis välja Eesti noore disaineri auhinna «Säsi 2010» laureaat. Sellega pärjati Türi majandusgümnaasiumi vilistlane, Eesti kunstiakadeemia tekstiilieriala magistrant Karin Luuk.

Tänavune preemiafond on 60 000 krooni, millest 30 000 krooni kuulub võitjale.
«Säsi 2010» laureaadi Karin Luugi puhul jäid žüriile silma läbimõeldud ja mitmel tasandil mõjuvad disainilahendused.
Žürii märkis, et «Mine metsa» seerias on Luuk loonud uue maailma, mis mõjub nii oma narratiivi, kunstilise kvaliteedi kui ka emotsionaalse väärtusega.

Samuti on žürii meelest oluline, et Luuk on liikunud koolitööst kaugemale arendades terviklikku kollektsiooni ning mõeldes läbi ka toodete brändi, pakendid ja müügi.

Samas avati konkursi nominentide näitus, mis jääb avatuks 20. märtsini.
Veebruari keskel tööd teinud eelžürii valis 33 kandidaadi hulgast 11 nominenti, kelle seast nimetas žürii laureaadi. Hindamiskomisjoni kuulusid Eesti kunstiakadeemia (EKA) rektor Signe Kivi, disainer ja EKA strateegilise disaini külalisprofessor Martin Pärn, disainer Sven Sõrmus, EKA tekstiilidisaini osakonna juhataja Mare Kelpman, IT ettevõtja Andrus Aaslaid, EKA tootedisaini osakonna juhataja Heikki Zoova ja disainibüroo Keha3 juhataja Ville Jehe asus välja selgitama laureaate.
Nominentide töödega on võimalik tutvuda disaini- ja arhitektuurigaleriis ( Tallinn, Pärnu mnt 6) avatud näitusel esmaspäevast laupäevani kell 12-18 kuni 20. märtsini.

«Säsi» auhind antakse kuni 35aastasele Eesti disainerile väljapaistva tootedisainitegevuse eest kolmel viimasel aastal.
«Säsi» eesmärk on Eesti tootedisaini järelkasvu kindlustada, noorte disainerite loovat ja iseseisvat tegutsemist toetada ja julgustada, disainiteadvust süvendada ja valdkonda laiendada ning tuua uusi loojaid meedia, avalikkuse ja eelkõige ettevõtjate huviorbiiti.
«Säsi» laureaadid on olnud Sixten Heidmets (2005), Pavel Sidorenko (2006) ja Kaspar Paas (2007).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles