Lepiku luulevõistlusel näidati ülimat võrdsust

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Lepiku luulevõistluse autasustamine. Pilt on illustratiivne.
Kalju Lepiku luulevõistluse autasustamine. Pilt on illustratiivne. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile Koeru vallas Aruküla mõisas toimunud 11. Kalju Lepiku luulevõistlusel jäi žürii parimate väljaselgitamisel kimpu. Võrdseid punkte jagati nii gümnaasiumiastmes kui ka täiskasvanute osas.

Žürii liige Terje Truska ütles, et kokku osales luulevõistlusel 23 võistlejat: 1 õpilane põhikooli osas; 14 gümnaasiumiastmes ja 8 täiskasvanute osas.

Gümnaasiumiastmes jäid esimest kohta jagama Laura Porovart ja Laura Evisalu, II koht jäi välja andmata ja kolmanda koha pälvis Joanna Jürimäe Kärdla ühisgümnaasiumist. Laura Porovart sai ka kõige lepiklikuma luuletaja tiitli. Koeru Apteegi eripreemia pälvis Iiris Savik Tartu Tamme gümnaasumist, Mõisakoolide Ühingu preemia kuulus Brita Siimonile Viljandi gümnaasiumist ja Koeru keskkooli preemia omistati Elli Kõivule Viljandi gümnaasiumist; Riin Maide Tallinna 32. keskkoolist pälvis Koeru raamatukogu ja raamatuklubi Vaimuvalgus preemia.

Truska lisas, et žürii oli väga raske valiku ees, kui oli vaja välja kuulutada täiskasvanud luuletajate hulgast parim. Võrdselt jagunenud punktide tõttu pälvisid Tartu ülikooli kolm tudengit: Liisa Hõbe, Triin Sepp ja Karin Kivipõld I-III koha.

Koeru Apteegi eripreemia pälvis Aime Paeveer Harku vallast ning publikupreemia Hannes Tomingas.

Luulevõistluse žürii esimees ja erikülaline oli Eesti Kirjanike Liidu esimees Karl-Martin Sinijärv, kes esitas kokkutulnuile ka oma luulet ning vastas küsimustele. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles