Septembris tuleb esimene Türi Õunafestival

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi Õunafestivali asutajad.
Türi Õunafestivali asutajad. Foto: Erakogu

Täna otsustasid Türi valla kultuurikorraldajad ja ettevõtjad hakata igal sügisel korraldama Türi Õunafestivali, esimesed üle-eestilised õunapidustused leiavad aset 25. septembril Veskisillal.


Festivali ühe asutajaliikme Auris Rätsepa ütlust mööda saab Õunafestivaliga tähistada Türi valla sünnipäeva, ka peaks see elavdama nii piirkonna kultuurielu kui ettevõtlust.


Festivalipileti ja koos sellega maitsva Türi õuna lunastab festivali külaline ühe krooniga. Piletitulu eest ostavad korraldajad hiljem õunapuuistikuid.


Rätsep ütles, et festivali kavas on õunateemalisi võistlusi ja degustatsioone, õpitoad, näitused ja õunalaat ning temaatiline kultuuriprogramm.


Õun Türi vapil sümboliseerib valla viljakaid põlde ja koduaedu. «Õunafestivalid on mujal maailmas väga populaarsed, loodetavasti saab ka Türi Õunafestival uueks atraktiivseks ettevõtmiseks,» ütles Rätsep.


Festivali koduleht luuakse aadressile: www.tyri.ee/festival.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles