Ministeerium eraldab proteeside ja ja abivahendite soetamiseks täiendavat toetust

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastool
Ratastool Foto: wheelchairs.com

Sotsiaalminister Taavi Rõivase poolt  allkirjastatud  käskkirja kohaselt eraldab sotsiaalministeerium maavalitsustele täiendavalt 1,2 miljonit eurot proteeside, ortopeediliste ja muude abivahendite soetamiseks, kirjutab Tarbija24

Sotsiaalministeerium eraldab igal aastal maavalitsustele raha tehniliste abivahendite soodustingimustel ostmiseks. Tehnilised abivahendid on näiteks liikumisabivahendid, ortoosid ja proteesid, põetus- ja hooldusabivahendid, nägemis- ja kuulmisabivahendid. Kõige enam vajatakse põetus- ja hooldusvahendeid ning ortoose ja proteese.

Tehniliste väikeabivahendite korral määrab abivahendi vajaduse perearst või mõni teine raviarst. Keerulisemate tehniliste abivahendite ning üle 1278,23 eurot maksvate proteeside taotlemise korral määrab abivahendi vajaduse eriarst või rehabilitatsiooniasutus. Abivahendi vajadust tõendab arstitõend või rehabilitatsiooniplaan, millele on märgitud vastava abivahendi vajadus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles