Eesti Laulu finalist konkurente ei karda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna astub Eesti Laulu finaalkontserdil võistlustulle paidelane Tiiu Kiik, kes loodab oma muusikaga kuulajad transiseisundisse viia.

Tiiu Kiik arvab, et on loomult nagu tema muusikagi – pigem pehme ja järelemõtlev kui rajurokkija.
Tee muusika juurde algas Tiiul kodust: isa Tiit Kiik on organist ning ema Maimu Kiik oli koorijuht ja Paide gümnaasiumis muusikaõpetaja.  

Murrangu muusikalistesse eelistustesse tõid Tiiu ellu Paide Vallitorni alternatiivmuusikaüritused ja Raadio 2st kuulatud «Vibratsiooni» saated. «See oli minu elus päris oluline etapp, sest tutvusin teistlaadi muusikaga, mida muidu raadiost kuulama ei juhtunud,» ütleb ta.
Oma muusikat Tiiu ühe lausega iseloomustada ei oska. «Mõjutusi on igalt poolt: Chopin, Arvo Pärt, Forgotten Sunrise, Kaido Kirikmäe, Röövel Ööbik,» loetleb ta. Stiilidest pakub ta dubstepi ja elektrot.

Tiiu ütleb, et tahaks oma muusikaga inimese kaugemale, mingile teisele tasandile viia. Tiiu on kuulnud, et paljudele on tema lood algul raskesti hoomatavad, sest need ei sunni ennast kuulama. «Pead ise ka vaeva nägema selleks, et muusikast aru saada,» selgitab ta.

Eesti Laulu Tiiu võistluseks ei pea. «Kui lähen sinna mõttega, et see on võistlus, kus pean olema teistest parem, on see määratud läbikukkumisele,» põhjendab ta.

Ettevalmistused järgmise reede kontserdiks on juba lõppjärgus. Tiiu lubab, et lavalt saab näha nii valgusefekte kui ka tagasihoidlikku sõud – läbirääkimised selle suhtes käivad. 

TIIU KIIK
Sündinud Paides 1980. aastal.
1987–1998 Paide gümnaasium.
1986–1997 Paide lastemuusikakool (õppinud klaverit, viiulit,
orelit, flööti, kannelt).
1998–2002 G. Otsa nim Tallinna muusikakool (muusikateooria).

Mänginud bändides
Forgotten Sunrise 1998–2004 – süntesaator, laul
Solwaig 2000-2001 – süntesaator
Vabaabielus, kaks last. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles