Kapitaalremont muudab Türi-Viljandi raudtee kiiremaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong.
Rong. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tänavu Türi-Viljandi raudteelõigul algav kapitaalremont muudab liikluse järgmisel aastal tunduvalt kiiremaks, kuid vahepeal tuleb rongid tõenäoliselt bussidega asendada, kirjutab

Sakala

.


Edelaraudtee juhatuse liikme Kalvi Pukka kirjelduse kohaselt hõlmavad tööd kogu 52-kilomeetrise Türi ja Viljandi vahele jääva teelõigu pealisehitise. Selle käigus asendatakse vanad rööpad uutega ja puuliiprid betoonist valatutega ning vahetatakse välja kogu ballastkillustik.


«Tegemist on terve raudteetööde kompleksiga, mille realiseerimise järel suureneb reisirongide sõidukiirus enamikul peateest kuni 120 kilomeetrini tunnis praeguse 70-80 asemel,» rääkis Pukka. «Korras raudtee tähendab sõitjatele ajavõitu: Tallinn tuleb raudteetsi Viljandile ligi veerandtunni võrra lähemale.»


Viljandi-Türi lõik pole aastakümneid põhjalikku remonti näinud. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teede- ja raudteeosakonna juhataja Ain Tatter nentis, et kui seda nüüd parandama ei hakataks, tuleks järgmisel aastal sõidukiirust kõvasti vähendada ning siis kaoks Tallinna-Viljandi kiirrongidel igasugune mõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles