Koerad murravad metskitsi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Imavere vallavalitsus tegi jahimeeste palvel politseisse avalduse, et karistada kohalikku inimest, kellele kuuluvad hulkuvad koerad võisid maha murda vähemalt ühe metskitse.

Imavere vallavanem Jüri Ellram ütles, et jahimehed palusid vallavalitsuselt metskitsede päästmiseks abi ja üheskoos leidsid nad, et kõige õigem on, kui hulkuvate koerte veretööd uurib politsei. «Tundub, et lihtsalt jutust pole enam kasu ja kitsed on praegu koerte eest täiesti kaitsetud,» lausus ta.

Jahimees Mati Hõbemägi ütles, et leidis Imavere vallast Laimetsa külast murtud metskitse, mille juures olid koerajäljed.
Mööda jälgi jõudis Hõbemägi koerte koduni. Et koerte omanikku on mitu korda hoiatatud, aga süüd pole ta tunnistanud, nägigi Hõbemägi ainsa lahendusena pöördumist politsei poole.
Kui hulkuva koera eest saab omanikku trahvida mõne tuhande krooniga, siis murtud metskitse eest võib trahvisumma ulatuda juba 12 000 kroonini.

«Kitse kättesaamiseks kulub koeral kaks või kolm minutit, sest kitsed vajuvad läbi lume, aga koeri lumi kannab,» selgitas ta.
Kitse ja koera võidujooksu võrdles Hõbemägi kahe jooksva sportlasega, kellest ühele on jalgade külge seotud sangpommid.

Kitsed on Hõbemäe selgitusel praegu nii haavatavad, et isegi taksikoerad on neile ohtlikud. «Koeraomanikud ei taha uskuda, kuid tõesti ka väga väiksed koerad võivad praegu kitsi murda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles