Kultuurimaja avapidu lükkub mai lõppu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kultuurimaja kultuuritöö spetsialist Andris Avamere
Türi kultuurimaja kultuuritöö spetsialist Andris Avamere Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Aprilli keskel 50aastaseks saava Türi kultuurimaja juubelipidustused lükkuvad mai lõpu päevadele, sest uuenenud maja sisustamine võtab arvatust kauem aega.

Veel eelmise aasta juunis, kui Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatus otsustas rahastada Türi kultuurimaja uuendustöid 28,5 miljoni krooniga, oli lootust maja taasavada tänavu 1. aprillil, kui maja rahvas tavapäraselt kultuurimaja sünnipäeva peab ja tublimaid tunnustab.
Oktoobri lõpul tuli EASi nõudel varem välja kuulutatud siseriiklikud hanked uuesti välja kuulutada, seekord rahvusvahelistena. Siis arvas projektijuht Enn Mäger, et kultuurimaja sisustamise lõpetamine võib jääda aprilli teise poolde.

Nüüd on Türi vallavalitsus ja kultuurimaja töötajad kirja pannud ametliku avamispäeva – 28. mai. «Põhjus on lihtne: saalitoolid on keeruline teema,» põhjendas kultuuritöö spetsialist Andris Avamere.
Leping tarnija, see on osaühinguga Elke Mööbel on sõlmitud ja nüüd tuleb oodata toolide valmimist. Selle taga on omakorda kinni saalipõranda tegemine, sest toolide relsid lähevad põranda alla.
Avamere teada peaks toolid kohale jõudma aprillis.
Avamere märkis, et pooleliolevaid töid on veelgi. «Praegu käib valgus- ja lavatehnika ehitus, täpsemalt tehakse valgustrassinguid,» selgitas ta.

TEAVE
Türi kultuurimaja uuendustööd algasid eelmise aasta 16. veebruaril. 
Projektitaotluse kogumaksumus oli 33,5 miljonit krooni, EAS rahastas projekti 28,5 miljoni krooniga.
Ümberehitusprojekti koostas OÜ Krive Ehitus, sisekujunduse autor on Arhitektuuribüroo Kristi Smirnoff, ehitas Paide MEK.
Türi kultuurimajal täitub aprillis 50 tegevusaastat, maja avas uksed 17. aprillil 1960.
Allikas: Järva Teataja 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles