Sarapuude esinumber Riigikogu valimistel on pereema Kersti

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi pääses Kersti Sarapuu natukeseks ajaks abikaasa Arvo Sarapuu kõrvale riigikokku toonase sotsiaalministri Jaak Aabi asendusliikmena. Nüüd on abikaasad otsustanud, et pere esinumber on Kersti.
Kolm aastat tagasi pääses Kersti Sarapuu natukeseks ajaks abikaasa Arvo Sarapuu kõrvale riigikokku toonase sotsiaalministri Jaak Aabi asendusliikmena. Nüüd on abikaasad otsustanud, et pere esinumber on Kersti. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Keskerakondla kuuluv Riigikogu liige Arvo Sarapuu ütles, et perekonna otsus on, et aasta pärast kandideerib valimistel kindlasti abikaasa, Paide linnapea Kersti Sarapuu.

«Mis mina teen, pole veel kindel,» sõnas ta.
Abikaasa edus on Arvo Sarapuu kindel, sest tal on suur toetust nii rahva seas kui ka erakonnas. «Julgen öelda, et ta on üks meie erakonna ministrikandidaate,» lisas ta.

Kolme aasta jooksul on Arvo Sarapuu suutnud parlamendi töös pettuda. Ta süüdistab selles koalitsiooni, kes on teinud riigikogust nii-öelda kummitempli. «Riigikogu pole enam diskusiooni koht, vaid koht, kus vormistatakse ära võimul olevate parteide seisukohad,» täpsustas ta.

Sarapuu ootas eelkõige, et koalitsiooni ja opositsiooni ühisaruteludes valmivad riigile parimad lahendused. «Praegu polegi nii oluline, keda riigikokku valitakse, vaid kuidas seda reformida,» arutles ta. «Niikaua, kuni me pole Euroopa viie rikkama riigi hulgas, ei saa me lubada endale luksust, et riigikogu on parteibroilerite haudejaam.»

Uutelt valimistel ootab Sarapuu, et võimule pääsevates erakondades on juhtivkohtadel ka siinseid inimesi. Praeguses koalitsioonis järvakad Sarapuu hinnangul tooni ei anna.
Sarapuu kinnitas, et kui otsustabki riigikogu tööst loobuda, siis poliitikas jätkab ta kindlasti, sest tahab kaasa aidata sellele, et tugev kesklass saaks Eestis jalad alla.

Paide linnapea Kersti Sarapuu kinnitas, et on valmis aasta pärast kandideerima, sest siis saab tal Paide linnapea ametiaeg läbi. Ta on kindel, et Kaido Ivask tuleb tööga hästi toime. «Paides on saanud palju tööd teha ja selle pärast ei pea südant valutama,» lisas ta.
Sarapuu ütles, et kuigi riigikogu valimisteni on veel aasta aega, on kampaania ammu käimas. «Minu vastu käib räige kampaania, kuid mulle on paks nahk kasvanud ja ma ei tee sellest välja,» ütles ta.

Sarapuu loodab Järvamaalt riigikogusse suurt panust tulevat, eriti hoiab ta pöialt naistele. «Minule meeldib näiteks Kaia Iva,» lisas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles