Järvamaa tööturul puhuvad uued tuuled

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türil hakkepuitu, saematerjali, küttepuid ja kaubaaluseid tootva osaühingu VTM Pluss juhatuse liige Arvi Viilup (vasakul) kontrollib, kas praktikant Vallo Hechti tehtud euroalused on täpsete mõõtudega.
Türil hakkepuitu, saematerjali, küttepuid ja kaubaaluseid tootva osaühingu VTM Pluss juhatuse liige Arvi Viilup (vasakul) kontrollib, kas praktikant Vallo Hechti tehtud euroalused on täpsete mõõtudega. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tööturg näitab häid muutusi: aasta algusest alates on Järvamaal oluliselt suurenenud uute tööpakkumiste hulk, sel kuul pööras poolteist aastat püsivalt kasvanud töötus ümber languse suunas.

Kui eelmise aasta lõpul pakkusid tööandjad Töötukassa Järvamaa osakonna kaudu kuus välja keskmiselt 20-30 uut vaba töökohta, lisandus jaanuaris neid 48, veebruaris 72 ja märtsis oli eilseks uusi tööpakkumisi juurde tulnud 52. «Meil puhuvad uued tuuled!» ütles osakonnajuhataja Eha Tasang.



Kui veel detsembris läks töötukassa vahendatud kohtadele tööle vaid kuus inimest, siis märtsis on amet teinud juba 32 suunamist. «Tööandjad pakuvad meile rohkem töökohti, need on inimestele sobivamad ja nad lähevad tööle,» ütles Tasang.



Tööpakkumiste suureneva hulga kõrval on tööturul veel teinegi hea muutus: esimest korda alates 2008. aasta juunist jäi arvel olevate töötute hulk eelmise kuu omast väiksemaks.


Kui eelmisel aastal lisandus Järvamaal iga kuu mitukümmend kuni sada töötut, siis veebruari juurdekasv oli vaid kuus inimest ja märtsis on töötukassa siinses osakonnas töötuna arvel 37 inimest vähem kui veebruaris.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles