Politsei korraldas turvavööta sõitnud juhtidele õppuse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politsei

Paide politseijaoskond pakkus 50-le turvavööta sõitnud juhile võimaluse valida, kas maksta rikkumise eest ettenähtud rahatrahvi või ilmuda politseijaoskonda liiklusohutuse alasele õppusele.

Mõistagi olid kohal kõik kutsutud, kes lahkusid politseimajast teadmisega, et turvavöö võib päästa elu, vahendasid ERR-i teleuudised.
Mõtte turvavööta sõitjad politseimajja õppusele kutsuda, andis politseinikele raske liiklusõnnetuse üle elanud Kaspar. Purjuspäi lahtise turvavööga sõitmine põhjustas õnnetuse, mille tulemusel oli noormees kolm kuud koomaseisundis.

"Ma muidugi ei mäleta sellest mitte halligi. Aga siis kui mina üles ärkasin, ma ei tundnud isegi oma ema ja oma isa ära, veel vähem rääkides sõpradest, kes mul olid enne avariid," rääkis Kaspar.
Statistika näitab, et just kinnitatud turvavöö on viimastel aastatel palju inimelusid päästnud. Seda mõistsid loodetavasti kõik, kelle politsei sel korral karistuseta jättis.
"See materjal, mis täna näidati, paneb mõtlema küll, jah. Et isegi väikese kiiruse pealt, mis võib juhtuda," ütles Vallar.

"Selline lähenemine on hoopis harivam ja kasulikum kui mõnisada krooni trahvi," arvas Aare.
Ometi on turvavöö kasutamisega seotud ka palju müüte.
"Kindlasti väga üksikud juhused on need, kus lahtine turvavöö võib olla inimesele abiks, aga need on väga üksikud juhused. Aga suuremas osas, enamuse avariide puhul on turvavöö inimese sõber ja ta aitab teda," rääkis Paide politseijaoskonna patrullteenistuse teenistuse vanem Üllar Kütt.

Üllar Kütt lisas, et kui seni võis mõnelgi õppusele kutsutul olla turvavöö kinni vaid politseinike jaoks, siis loodetavasti muutub nüüd selle kasutamine kasulikuks harjumuseks. (ERR Uudised)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles