Rühma hoiab koos lõbus seltskond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna tähistab Väätsa ja Paide segarahvatantsurühm Riikar oma 20. sünnipäeva Paide kultuurikeskuses, kus meenutab koos endiste tantsijate ja sõpradega, kuidas kaks kümnendit läinud on.

Kui Väätsa kultuurimaja direktor 20 aastat tagasi kuulis, et vallas elab rahvatantsukogemusega Marika Kuusik, tegi ta talle ettepaneku hakata Väätsal rahvatantsu õpetama.


Kuusik panigi välja kuulutuse, et ootab tantsijaid naisrühma. «Olin toona alles 20aastane ja pelgasin segarühma,» põhjendab ta. Märgitud päeval ootasid teda naised koos meestega.



Riikar alustas tegevust Väätsal, aga kui juhendaja kolis Paidesse, tuli rühm talle järele. Nüüd jagavad tantsijad end kahe omavalitsuse vahel. «Korra nädalas treenime Paides, korra Väätsal ja esineda püüame ka mõlemal pool,» selgitab Kuusik.



Oma tantsijate oskustega on Kuusik väga rahul. Kaks korda on rühm saanud esimene kategooria, seda ainsana maakonnas. «Kõrgem kategooria on meil veel püüdmata,» ütleb ta, kuid lisab kohe, et kategooriaid saada pole kindlasti eesmärk omaette. «Peab jääma lust ja lõbu, mitte ainult meeletu töö mingi kategooria pärast,» lausub ta.



Esinemisi on Riikaril olnud nii Eestis kui välismaal. Tantsitud on nii Vormsi saarel, Tallinnas, Narvas kui ka Poolas, Hollandis, Lätis ja Leedus.


Ühisettevõtmisi ja kaugemaid esinemisi nimetab põhjuseks, miks tantsida tasub, ka Madis Vellama, kes on Riikaris olnud 20 aastat.


Vellama saab proovidest häid emotsioone, ennast liigutada ja hea seltskonna.


Vellama meelest tulevad Riikaril paremini välja suuremat võhma nõudvad lustakamad ja mängulisemad tantsud. «Komistuskiviks on saanud just sellised tantsud, kus tuleb ainult ringi või viirgu kõndida,» tunnistab ta.



Täna õhtul ootavad praegused Riikari tantsijad kõiki endisi tantsijaid Paide kultuurikeskusse kontserdile, et ühiselt koos käidud aegu meenutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles