Suusahooaeg lõpeb Valgehobusemäel

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna sõidetakse Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses selle talvehooaja viimane suusavõistlus «Valgehobusemäe sprint.» Võistlusel teeb kaasa Eesti suusaparemik.


Võistluse juhataja Kalju Kertsmiku sõnul on «Valgehobusemäe sprindiks» lumevarud vaatamata väljas valitsevale kevadele piisavad. «Sprindivõistlus peetakse 1,5 km pikkusel kunstlumerajal,» lisas ta. «Rada algab suusastaadionilt ning läheb mäesuusanõlvast otse üles vaatetorni juurde ning tuleb sealt paremale laskumisega suusastaadionile.»
Kertsmik märkis, et rajal tehniliselt keerukaid lõike, mis nõuavad head suuskade valitsemisoskust ja osavust. «Hooaja lõpu võistlustest on lubanud osa võtta kõik Eesti parimad suusatajad eesotsas Jaak Mae ja Andrus Veerpaluga,» sõnas ta.

Kertsmik ütles, et sprindivõistlus on Albu valla ja Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse kingitus osalejatele ja suusapublikule. Nii ei küsi korraldajad publikult ei pileti- ega suusatajatelt stardiraha. «Arvan, et selline võistlus on sobiv tänavuse ilusa talve kokkuvõtmiseks,» lisas ta.
Sprindivõistluse eelsõidud algavad pühapäeval kell 11 ning finaalsõidud kell 12.15. Võistluse korraldavad Jaak Mae ja Albu vald. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles