Avariis vanemad kaotanu küsib Laiksoode perelt hüvitist

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katri Karing

5. mail hakkab kohus arutama 2007. aasta 8. detsembri avariis vanemad kaotanud Hillar Koitla hagi avarii põhjustanud Joosep Laiksoo ja tema isa Riho Laiksoo vastu.

Pärnu maakohtu esimehe abi pressiesindaja Elo Kirsipuu ütles, et saab praegu öelda üksnes niipalju, et tegemist on surma põhjustamisega tekitatud mittevaralise kahju hüvitamise nõudega. «Hüvitise suurust nimetatud ei ole, see on jäetud kohtu määrata,» lisas ta.

Hillar Koitla ütles Järva Teatajale, et vanemate hukkumine on nii temale kui tema kahele õele ja vennale  lisakannatusi põhjustanud ja ta soovib Laiksoodelt nende hüvitamist.

Riho Laiskoo kinnitas, et Koitla on advokaadi vahendusel küsinud neilt valuraha kaks miljonit krooni, kuid neil pole nii suurt summat kusagilt võtta. «Kui me ka oma kodu maha müüksime,  ka siis ei saaks sellist summat kokku,» lisas ta.

Laiksoo tunnistas, et mõistab Koitlate perekonna raskusi, kuid kahjunõue peaks jääma reaalsuse piiridesse.
Ta kinnitas, et pakkus igale lapsele 10 000 krooni kahjuraha ehk siis ühtekokku
40 000 krooni, kuid seda ei võetud vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles