Tööotsija sai vaid eitavaid vastuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Noortele vanemate antud taskurahast enamasti ei jätku, seepärast otsivad nad suveks tööd, kuid kooliõpilasel pole seda Järvamaalt lihtne leida. Kümnete saadetud kirjade tulemus olid vaid eitavad vastused.

Olen varemgi suveks tööd otsinud. Eelmine suvi õnnestus saada tööots kohvikus, kus olin kuu aega ettekandja. Veel olen käinud kolm aastat töö- ja puhkelaagris.
Otsisin välja Järvamaa (peamiselt Paide ja Türi) ettevõtted, kellele e-kiri saata. Leidsin umbes 45 võimalikku kohvikut, poodi, pagaritööstust ja muud teenindusasutust, kus töötamine võiks minuealisele noorele jõukohane olla.
Kiri, mille teele läkitasin, oli järgmine: «Tere! Olen Kaija-Liis Lattik ja otsin suveks tööd. Varasemat kogemust oman teenindusasutuses. Saan suvel 17. Ette tänades ja vastust ootama jäädes.»

Esmaspäeva õhtul saatsin kirjad ära, järgmise päeva pärastlõunal avasin e-kirjakasti, kuhu oli saabunud viis vastust, viimne kui üks eitav.
Ootasin veel paar päeva ja tulid teisedki vastused. Nädala lõpuks oli mu meiliboks täidetud umbes 15 eitava kirjaga.

Et kõik firmad ei vaevunud mulle meilitsi vastust saatma, otsustasin ignoreerijaid telefonikõnega üllatada.
Pärast mõningast kõnelust sain jällegi ainult eitavaid vastuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles