Suurvesi laseb põllul ja külateel veesõidukiga liigelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle väikest mõõtu järvekese asemel on tavaliselt tee, kustkaudu Kagavere küla elanik Aili Karu kodust välja pääseb. Praegu peab ta asjatoimetamisi minema ajama taamalt paistvat naabri põldu ületades.
Selle väikest mõõtu järvekese asemel on tavaliselt tee, kustkaudu Kagavere küla elanik Aili Karu kodust välja pääseb. Praegu peab ta asjatoimetamisi minema ajama taamalt paistvat naabri põldu ületades. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kagavere ja Kuksema küla vahelisel alal on tänavu juba kolmandat nädalat vett nõnda palju, et teed ja põllud on vee all ja liigelda on seal võimalik vaid veesõidukiga.

Järva-Jaani valla Kagavere küla elanikul Aili Karul paati pole. Et tee peal on pool meetrit vett, on ta pidanud asjatoimetamisi minema ajama naabrite põldu mööda.
Lükkab jalgratta käe kõrval üle põllu teeni ja siis sõidab. 

«Vett on praegu veel nii palju, et meesterahva kummikuga minna ei ei saa, tuleb üle serva, võib-olla väga kõrge autoga ehk saaks,» arutles ta. «Abikaasa küll ütles korra, et toome paadi ja hakkame sellega väljas käima, aga oleme ikka veel naabrite õue kaudu minnes hakkama saanud.»

Karu ei mäleta, et kunagi enne vett nii palju oleks olnud. «Ükskord oli küll tee vee all, aga aeda pole nii palju vett tulnud,» meenutas ta. Karude pere elab Kagaveres 1995. aastast.

Karu ütles, et kui vesi juba vundamendini pressis, läks olukord päris kriitiliseks. «Vallast öeldi, et annavad meile ajutise elamispinna, aga õnneks vesi ikka päris tuppa ei jõudnud,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles