Paaripäevane tuhavangis olek tuli enne kirjandit kasuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhapaanika
Tuhapaanika Foto: Urmas Nemvalts

Türi majandusgümnaasiumi abiturient Triin Kööp läks 11. aprillil Egiptusesse puhkama. Plaan oli tagasi jõuda 18. aprilliks. Äkitselt juhtus midagi täiesti ettearvamatut. Islandil hakkas purskama vulkaan Eyjafjallajökulli ning mattis tuhapilve alla kogu Euroopa.

Lennuliiklus katkestati ning Triin Kööp jäi Egiptusesse tuhavangi.
Sharm-El-Sheiki lendas abiturient Triin Kööp puhkama. Enne Eestisse tagasisõitu saabus uudis, et Islandil purskab vulkaan ning mattis tuha alla terve Euroopa. Lennukid ei sõitnud ja Triin jäi tuhavangi.

Esialgne ärasõidukuupäev 18. aprill lükkus edasi ning Triinu hakkas valdama hirm. Tulemas oli ju tutipidu ja mis veel tähtsam - lõpukirjand.
Lohutust andis talle mõte, et loodusjõud on vääratamatud ja ei sõltu inimestest. Triinule poleks olnud vastumeelne idee veeta Egiptuses veel üks nädalake, kuna ilm oli soe, varjus oli sooja lausa 37 kraadi ning olla oli väga mõnus.

Tuhavangis tuli siiski olla vaid kaks päeva ning lugu sai õnneliku lõpu. Triin jõudis kirjandi kirjutamise ajaks õigeaegselt tagasi.
Ta arvas, et reis tuli talle küpsuskirjandi kirjutamisel kasuks, kuna valis hariduse teema ja Egiptuse haridussüsteem andis talle pigem mõtteid juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles