Eesti Post müüb Paide ja Türi postkontorit

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post.
Eesti Post. Foto: Postimees/Scanpix

Eesti Post on pannud müüki ligi 40 kinnistut, millest kolm asuvad Järvamaal.

Muuhulgas on müügis Paide postkontor, mille hinnaks on kinnisvaraportaalis City24 märgitud seitse miljonit krooni, ja Türi postkontor, mille eest küsitakse 3,4 miljonit krooni.
Veel on müügis kinnistu Koeru vallas Vao külas, mille hinnaks on märgitud 187 000 krooni.

Eesti Post teatas, et posti- ja logistikaettevõtte eesmärgiks on võõrandada mitmed ebaotstarbekad kinnistud, võõrandatavate objektide hulgas on korterid, majad, maad ja ärihooned.
Kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juht Inge Suder lausus, et võõrandatavad kinnistud ei vasta kaasaegse posti- ja logistikaettevõtte vajadustele, mitmekümne aasta vanused hooned ei sobi oma projektilt postisaadetiste sorteerimiseks, kuna ruumid on kitsad ja ebapraktilised. Samuti on nimetatud hoonetel märkimisväärselt suured haldamise kulud.

«Eesti Posti põhitegevuse seisukohalt on selliste pindade omamine ja korrashoidmine ebaotstarbekas ning selliste kinnistute arendamiseks ja hoidmiseks meil huvi puudub,» sõnas juhatuse liige Aavo Kärmas.
Kärmase sõnul on Eesti Post teenindus- mitte kinnisvaraettevõte ning lähiaastatel liigutakse jaemüügiga rendipindadele kaubanduskeskustesse ja teistesse käidavatesse kohtadesse.

Lisainfo kinnistute kohta leiab kinnisvaraportaalist www.city24.ee ja www.post.ee/kinnisvara
Eesti Postil on 86 kinnistut, hetkel käivad mitme suure objekti müügi osas läbirääkimised võimalike ostjatega, lepingutega soovitakse lõpule jõuda lähikuudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles