Töötud lõikavad võsa ja istutavad lilli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Türi vald osaleb maakonna töötute projektis, osa heakorratöid tehakse vallas ära just töötute abiga.


Türi valla haljastusspetsialist Reelika Marrandi ütles, et aprilli jooksul tegid töötud kevadisi hooldustöid nii Türi linnas kui ka Oisus ja Kabalas. «Tulevase lastepargi alalt on eemaldatud võsa ja mitmele poole on istutatud kevadlilli,» täpsustas ta.


Heakorratöödel käib kahel päeval nädalal igas rühmas kaheksa töötut, kes saavad päevatöö eest kõhutäie ja sümboolse summa raha.


Valla töötuid laseb heakorratöödel rakendada MTÜ Süda-Eesti Sotsiaalkeskuse maakonna projekt «Tegusalt tulevikku», mis algas aprillis ja kestab 31.detsembrini 2012.


Projekti käigus õpivad töötud heakorratöid, koristama, küttepuid tegema, käsitööoskusi, õmblema, mööblit ennistama ja muid tööoskusi.


Projektiga on liitunud ka Albu, Koeru, Järva-Jaani ja Roosna-Alliku vald ning Paide linn. Kolme aasta jooksul kaasatakse projekti 350 pikaajalist töötut kogu Järvamaalt, tööle peaks saama 70 inimest.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles