Noortekogu arutas vallavanematega noortevolikogude loomist

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Teisipäeval ja kolmapäeval kohtus Järvamaa noortekogu esindus vallavanematega, et vahetada ja koguda mõtteid noortevolikogude üle.

Esimesel päeval sai noortekogu kokku Imavere, Paide ja Ambla ning teisel päeval Koeru, Koigi, Järva-Jaani ning Roosna-Alliku vallavanemaga.

Järvamaa noortekogu juhatuse esimees Jaanika Aasa lausus, et vallavanemad olid seda meelt, et noortevolikogu saab kaasa aidata valla arengule. Ka väljendasid vallavanemad valmidust noortega koostööd teha. «Tõime välja valupunkte, miks noored kodukohast lahkuvad,» selgitas ta. «Suurim probleem on töökohtade vähesus kogu Järvamaal ning valdades, kus puudub gümnaasiumiaste, kaob side noore ja kodukoha vahel varakult.»

Aasa lisas, et sellest hoolimata leidsid vallavanemad, et kitsaskohtadele tasub lahendusi leida just koos noortega.
Kolmapäeval sai noortekogu kokku ka Kesk-Eesti noorsootöökeskuse juhataja Eve Siilakuga, kelle hinnangul on oluline luua Järvamaale aktiivsete noorte võrgustik
Järvamaa noortekogu kohtub vallavanematega jälle 12. mail.
Järvamaa noortekogu on ellu viimas Kodanikuühiskonna Sihtkapitali 167 640 krooniga rahastatavat projekti «Kodanikuharidus noorte moodi».

Projekti üks eesmärk on luua Järvamaa omavalitsustesse toimivad noortevolikogud ning välja töötada programm, mis ühtlustab kogude tegevust.
Samuti tegeleb projekt MTÜ-de ja noorte koostöö edendamise ning ettevõtluse populariseerimisega koolides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles