Paides oodatakse vereloovutajaid

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoripäev Paide kultuurikeskuse parklas.
Doonoripäev Paide kultuurikeskuse parklas. Foto: Dmitri Kotjuh

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus ootab Paide doonoreid teisipäeval, 29. oktoobril kell 10.30–15 Paide Kultuurikeskuses toimuvale doonoripäevale. Eriti vajab Verekeskus  0-reesusnegatiivsete doonorite verd, kuid oodatud on ka teiste veregruppide doonorid ja esmased vereloovutajad.

Verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste sõnul on sellel sügisel on olnud rekordiline haiglate doonorivere tarbimine, mis on varusid oluliselt vähendanud. „Septembris oli viimaste aastate suurim väljastus, veidi üle 3000 doosi (keskmine 2500) ning üle Eesti jätkub suur väljastus ka oktoobris,“ täpsustas Kullaste.

Dr Riin Kullaste tänab tublisid Paide doonoreid: „Paide inimesed on korduvalt tõestanud, et nad on suure südamega inimesed ning igati väärt kandma Paide uhket tiitlit „Eestimaa süda“. Paides korraldatud doonoriüritused on alati olnud rahvarohked. Viimati olime Paides 18.septembril, mil tehti 101 vereloovutust (neist esmaseid doonoreid 11) ning koguti üle 45 liitri hinnalist verd.“

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Viimasest vereandmisest peab olema möödunud meestel 60 päeva ja naistel 90 päeva. Vereloovutusele tulles tuleb kindlasti kaasa võtta pildi ja isikukoodiga isikut tõendav dokument.

Kõige värskemat infot veregruppide vajaduse kohta saab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee ja Facebookist „Doonorid ja Sõbrad“ lehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles