Linnavolinik: Tulumaksu alalaekumine jätkus ka aprillis

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Lehemets
Janno Lehemets Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Janno Lehemets kirjutab oma blogis, et aprillis laekus Paidele vähem tulumaksu kui märtsis - vaid 4,6 miljonit krooni.

"Esimesel neljal kuul on kokku laekunud 18,9 miljonit krooni. Kui see korrutada kolmega, siis saame aasta prognoositavaks laekumiseks 56,7 miljonit krooni. Kehtivas eelarves oodatakse jätkuvalt 63 miljonit krooni tulumaksu. Loodetavasti maikuus vastuvõetava lisaeelarvega alandatakse seda vähemalt rahandusministeeriumi prognoosini, milleks on 60 miljonit krooni," kirjutab ta.

Lehemets märkis, et rahandusministeerium on andnud välja signaali, et konservatiivset rahanduspoliitikat jätkatakse vaatamata euro tulekule. "See tähendab, et omavalitsuste laenukoormat arvutades võetakse arvesse ka omavalitsusele kuuluvate sihtasutuste laenud. Paide puhul on linnavalitsuse ja sihtasutuste laenud kokku 133 miljonit krooni, mis teeb 107 protsenti eelarve tuludest ning jääb seaduse piiridest välja (lubatud on maksimaalselt 60 protsenti).

Lehemets kirjutab, et sellest lähtuvalt loobub ministeerium Paidele uue laenu andmise loast. Paide linnavalitsus ei tohi võtta Vallitorni omafinantseeringuks 4,5 miljonit krooni pangalaenu. "Kuna eelarves on juba selle laenuga arvestatud, siis järgmises lisaeelarves tuleb leida selle summa ulatuses uus tulu- või kulukoht," märgib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles