Fotoalbum tutvustab Türit

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu.

Laupäeval esitletakse Türil uut fotoalbumit "Roheline Türi".
Fotoalbum tutvustab läbi pildiridade Türi loodust, elukeskkonda, vaatamisväärsusi, ettevõtlust, sündmusi, kultuuri, kunsti, kauneid koduaedu ja palju muud. Raamatus ei ole sedapuhku tagasi mindud Türi ajalukku, vaid see on vaade läbi kaamerasilma tänasele Türi vallale.

Fotoalbumi projektijuht ja kujundaja Anneli Kenk usub, et raamat pakub äratundmisrõõmu ja kinnistab mõtet, et Türi on elamiseks väärt koht. Eessõna kirjutanud Kaarel Aluoja soovitab pärast raamatu läbivaatamist mõelda, millisena vaatab Teile vastu Türi valla inimene. Vahetekstide autor Teet Reier kirjutab, et siin toimub kogu aeg midagi, et me teeme siin paljusid asju üheskoos, mis tähendab seda, et kõik võivad kaasa lüüa.

Raamatu Roheline Türi 96 lleheküljel on 200 fotot Türi linnast ja vallast. Ligi pooled fotodest on teinud Türi Rahvalehe toimetaja Teet Reier, aerofotod on Ingmar Muusikuselt. Veel on fotode autorid Olev Kenk, Anu Pink, Resa Tiitsma, Andra Einmaa, Katrin Soomets, Reelika Marrandi, Anneli Kenk, Ly Menov, Pille Roo, Kaarel Aluoja, Klaudia Tiitsmaa. Raamatu ülesehituse arutas läbi töögrupp koosseisus Katrin Soomets, Riina Trumm, Pipi-Liis Siemann, Erika Jaanhold, Teet Reier, Anneli Kenk.

Fotoalbumi esitlused toimuvad laupäeval, 26. oktoobril kell 15 Türi Kultuurikeskuses, kell 16 Kabala Rahvamajas ja kell 17 Oisu Rahvamajas. Soovijad saavad esitlusel raamatu omanikeks. Fotoalbum on mõeldud jagamiseks Türi valla koostööpartneritele nii Eestis kui välismaal.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles