Flöödiõpetaja pälvis stipendiumi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta õpetaja tiitli tõi Türi muusikakooli õpetaja Viia Ivaskile tubli töö õpilastega, mida eelmisel õppeaastal kroonis Kerstin Laanemetsa (pildil) teine koht rahvusvahelisel konkursil.
Aasta õpetaja tiitli tõi Türi muusikakooli õpetaja Viia Ivaskile tubli töö õpilastega, mida eelmisel õppeaastal kroonis Kerstin Laanemetsa (pildil) teine koht rahvusvahelisel konkursil. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

25. oktoobril anti Estonia kontserdisaalis kätte kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali pedagoogistipendiumid, et tunnustada muusikahariduse jätkusuutlikku õpetamist. Teiste seas pälvis stipendiumi Türi muusikakooli õpetaja Viia Ivask.

Viia Ivask töötab õpetajana Türil alates1989. aastast, esimestel aastatel õpetas ta rohkem solfedžot, hiljem spetsialiseerus flöödi erialale ja alustas oma flöödikooli loomisega.

Aktiivse õpetajana hakkas Ivask oma õpilastega konkurssidel käima ning moodustas flöödiansambleid, millele ta teeb arranžeeringud suures osas ise.

Türi muusikakoolis on neli aktiivselt tegutsevat flöödiansamblit, mis on kokku pandud õpilaste vanusest ja oskustest lähtudes.
Auhinnakohtadele on Viia Ivaski õpilased tulnud peaaegu kõikidel puhkpillikonkurssidel, mida   Eesti muusikakoolide liit on korraldanud üle aasta.

Mitu Ivaski õpilast jätkab õpinguid Tallinna muusikakeskkoolis ja G. Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis, samuti mängib neid Eesti noorte puhkpilliorkestris ja orkestris Türi.
Türi muusikakooli direktor Silja Aavik ütles, et  Viia Ivask on õpetaja, kes täiendab ennast pidevalt, käib ajaga kaasas, oskab pillimängu õppimise lastele meeldivaks teha ning neis õppimise ja harjutamise vastu huvi tekitada.  "Ta on tore kolleeg ning suhteliselt noore õpetajana on tema saavutused juba praegu elutöö preemiat väärt," lisas ta.

 2010. aastal pälvis Viia Ivask Järvamaa aasta õpetaja tiitli.
Eesti kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali teist aastat väljaantava 800eurose pedagoogistipendiumi kandidaadiks esitas Viia Ivaski Türi muusikakool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles