Kevadfestival paneb mõtlema aja kulu üle

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi Kevadfestivalil 2008 toimunud loodusmatk
Türi Kevadfestivalil 2008 toimunud loodusmatk Foto: Iren Lill

Reedest pühapäevani täidab Türi linna neljas Kevadfestival, millesse mahub väärtkontserte, loodusfotonäitus, rabamatk, ettelugemist, Ööülikooli ja väärfilmiöögi, mida kõike seob aastaaegade tunnetus.

Nagu Türi Kevadfestivali kunstiline juht ja produtsent Iren Lill selgitas, on seekordsel teemal «Aastaajad»  laiemgi tähendus, kui ainult kevad, suvi, sügis, talv. «Nagu Oskar Lutsu Paunvere-raamatutes, võib ka siin lisaks loodusele tuua paralleele nii inimese hingeseisundite kui ka eluringiga – lapsepõlv, noorus, keskiga...,» lausus ta.


Reede õhtul, kui Kevadfestivali on avatuks kuulutanud ürituse patroon Fred Jüssi, loebki pärast Pjotr Tšaikovski klaveritsüklit «Aastaajad» näitleja Andrus Vaarik katkeid Lutsu Paunvere-sarjast.

Lill sõnas, et üheks festivali peategelaseks jääb alati ka loodus. «Kevadfestival on tavaliselt jäänud aega, kus kevad on juba nii-öelda kõik oma trumbid välja käinud, seekord kogeme varajast tärkavat ja puhkevat kevadet, mille võlud on hoopis teistsugused, aga kindlasti mitte vähem ilusad,» ütles ta.

TEAVE

Türi Kevadfestival «Aastaajad»
Reedel: kl 18 Türi kultuurimajas festivali avamine, Fred Jüssi tervitus. «Looduse aasta foto näitus». Kl 19 kammersaalis Pjotr Tšaikovski klaveritsükkel «Aastaajad», klaveriduo Jorma Toots ja Ebe Müntel.
Kl 21 «Aastaajad Paunveres», katkeid Oskar Lutsu Paunvere-sarjast loeb Andrus Vaarik, musitseerib Robert Jürjendal (kitarr).

Laupäeval: kl 8.30 väljasõit Hüpassaarde (buss Türi Keskväljakult), Mart Saare majamuuseumi külastus, Türi keelpillikvarteti minikontsert, rabamatk. Kirjapanek aadressil: kevadfestival@tyri.ee). Jalga veekindlad jalanõud, kaasa võileib!
Kl 16 Türi kultuurimajas Ööülikooli päevane osakond: «Krudin, sahin, vilin-mulin» aastaaegadest heliloomingus räägib helilooja Helena Tulve. Kl 19 Türi kirikus A. Vivaldi ja A. Piazzolla «Aastaajad» Tallinna Kammerorkester, dirigent Reinut Tepp, solistid Olga Voronova ja Harry Traksmann. Kl 22 kultuurimaja kammersaalis väärtfilmiöö «Séraphine», režissöör M. Provost.

Pühapäeval: kl 12 jalutuskäik aedlinnas algusega Türi Keskväljakult, mis lõpeb kuuldemängu salvestuse kuulamisega kultuurimajas: katkendid K. Čapeki lustakast raamatust «Aedniku aasta». Kl 16 Türi kirikus ansambel Tbilisi Gruusiast.

Allikas: www.kevadfestival@tyri.ee 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles