KIK kutsub koole üles energiat säästma

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus kutsub kõiki Eesti koole korraldama 4.–15. novembrini oma koolis energia- või keskkonnasäästuga seotud konkursse.

Eesmärk on panna lapsi energiasäästule mõtlema ja selleks lahendusi pakkuma. Üritus jääb  energiasäästunädalasse ja leiab aset juba kolmandat korda. Seekord on oodatud  osalemai alg-, põhi- ja keskkoolid.

„Eelmise aasta tulemused ületasid kaugelt meie ootusi. Koolinoorte mõttelend ja innukus veenis nii meid kui ka partnereid, et konkursi korraldamist tuleb jätkata ning noorte keskkonnasäästuga seotud algatusi märgata ja toetada,“ ütles KIKi juhatuse liige Lauri Tammiste.

Osalemiseks tuleb moodustada kuni neljaliikmeline kooli esindav aktiivgrupp ning registreerida kool vormi kaudu, mille leiab nii KIKi kodulehelt kui ka sotsiaalmeediast.

Aktiivgrupi ülesanne on kahe nädala jooksul mõelda välja ja korraldada oma koolis konkurss, mis kaasaks energiasäästu ja keskkonnahoidu kogu koolipere. Konkursi läbiviimisel võib kasutada nii õpetajate kui ka teiste koolitöötajate abi.

Pärast koolikonkurssi esitavad aktiivgrupid kokkuvõtte ja valmistavad postri, mida hindab kolmeliikmeline žürii. Koolikonkursi peavõit on reis Rootsi avastuskeskusse.

Parimaid koole tunnustatakse 18. novembril Tallinnas  energiasäästunädala pidulikul lõpuüritusel, kus koolidel on võimalus oma algatusi esitleda.

Eelmisel aastal osales projektis üle 30 kooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles