Aktiivsete laste kasvatamisel aitab tugirühm

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiivsus- ja tähelepanuhäire pole üdini halb. Kuigi lapse areng ongi mõnes asjas aeglasem, on ta enamasti füüsiliselt aktiivne ja altim rõõmu jagama.
Aktiivsus- ja tähelepanuhäire pole üdini halb. Kuigi lapse areng ongi mõnes asjas aeglasem, on ta enamasti füüsiliselt aktiivne ja altim rõõmu jagama. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Paides Kesk-Eesti Noorsootöö Keskuses kogunes 28. oktoobril esimest korda Järvamaal tugirühm aktiivsus- ja tähelepanuhäirega (ATH) või vastavate sümptomitega lapse/laste vanematele.

Kesk-Eesti Noorsootöö Keskuse psühholoog Marie Maarend ütles, et seoses tugirühma ellukutsumisega on tekkinud küsimusi, kas ATH lapsi on üha rohkem. «Raske on kinnitada, kas neid on rohkem või vähem, küll aga saab öelda, et oleme teadlikumad lapsi ja nende spetsiifilisemaid eripärasid märkama ja vastavalt sellele ka tegutsema,» selgitas Maarend. See tähendab ka seda, et lapse käitumist ja sellest tingitud raskusi ollakse valmis häirena tunnistama, aga just see võimaldab last aidata. «ATH laste jaoks on suurim abi see, kui teda ümbritsevad täiskasvanud kodus, koolis, huviringis, suguvõsas oskavad ja suudavad keskkonda ja oma enda käitumist vastavalt lapse vajadustele kohandada. See on lapsele parim ravi,» märkis Maarend.

Paide tugirühma järgmine kokkusaamine toimub 2. detsembril kell 17.30 Kesk-Eesti Noorsootöö Keskuses, Lai 33 (III korrus). Türi tugirühm koguneb esimest korda 11. novembril kell 18.00-19.30 Türi kultuurikeskuses (Info Rita Laur-Reinumägi, ritaliis@hot.ee, 5663 1227).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles