Noored hakkavad päevakajalistel teemadel arutlema

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Pius
Kadri Pius Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Homme toimub Järvamaa Noortekogu eestvedamisel Paide restoranis Osaluskohvik, mis on traditsiooniline Eesti Noorteühenduste Liidu projekt, eesmärgiga kaasata noori ja noortemeelseid spekuleerima erinevatel ühiskonda puudutavatel teemadel.

Järvamaa Noortekogu tegevjuht Kadri Pius usub, et võimalus korraldada arutelu vabas ja sundimatus õhkkonnas annab arutlevatele teemadele mitmekülgseid lahendusi. «Just sellisena näen mina Osaluskohviku põhifunktsiooni,” ütles Pius ja kutsus üles kõiki noori kohale tulema ja arvamust avaldama.
Muuhulgas arutatakse seda, kuidas vähendada noorte hulgas levivat töötust, kuidas võidelda koolivägivalla vastu. Samuti tuleb arutlusele, kuidas suurendada noorte omaalgatust kohalikus kogukonnas ning teha ennetustööd narkootiliste, psühhotroopsete ainete ning alkoholi ja tubakatoodete tarbimise vähendamiseks.
Arutlusele tulevad ka teemad, mis on aktuaalsed maakondlikul tasandil: koolivõrgu reform ja
noorteühenduste kaasatus kohalike omavalitsuste otsustusprotsessidesse.
Osaluskohvikus osalejad kogunevad Paide restorani neljapäeval kell 10.30, pool tundi hiljem toimub avamine ja siis alustatakse aruteludega. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles