Türi vald asus selgitama aasta küla

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eilsel istungil kuulutas  Türi vallavalitsusa aasta küla konkursi, kuhu on oodatud ettepanekuid esitama kõik isikud, asutused ja ühendused.

Vallavalitsuse seltsitegevuse spetsialist Riina Trumm sõnas, et juba seitsmendat aastat selgub  konkursiga kõige aktiivsem küla, mis on silma paistnud nii küla arendamise kui ka elu edendamisega.

Ettepanekuid aasta küla tiitli andmiseks võivad teha kõik isikud, asutused ja ühendused. Vormikohase blanketi leiab Türi valla kodulehelt www.tyri.ee (seltsitegevus/külaliikumine/eeskirjad ja vormid), vallavalitsus ootab neid kantseleisse kuni 20. novembri kella 17ni.

Trumm lisas, et aasta küla tiitlile esitamisel tasub arvesse võtta omavahelist koostööd, küla heakorda ning külaelanike aktiivsust kultuuri- ja spordiürituste korraldamisel, üritustest osavõtul ja oma küla tutvustamisel.

Konkursi korraldamise eesmärk on tutvustada Türi valla külade ja alevike kodanikualgatuslikku tegevust ning tunnustada aktiivse kogukonnaga külasid.

Aasta küla tiitli määramise otsustab Türi vallavalitsus. Võitjale määratakse austusavaldusena nimetus "Aasta küla 2013", lisaks tunnustatakse teda rahapreemia ja  rändauhinnaga Küla Valgus.

Viimastel aastatel on aasta küla tiitli võitnud Mäeküla, Kabala, Rassi, Kirna, Kurla-Meossaare ja Ollepa. Varasem võit ei takista küla osalemist ka selle aasta konkursil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles