Paide eakad käisid pealinna uudistamas

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide eakad uudistasid pealinna.
Paide eakad uudistasid pealinna. Foto: Erakogu

Teisipäeval käisid Paide eakad Tallinnas. Paide eakate päevakeskuse tegevusjuhendaja Malle Kera lausus, et reisi esimene külastusobjekt oli Eesti juudiusu sünagoog. «Juudieluks vajalik pühapaik oli arhitektuurilt ja sisekujunduselt väga ilus ja omapärane,» ütles ta. «Juudi vaimulik rääkis meile juutide kultuurist, tavadest ja rituaalidest ning maailma loomisest.»

Kera lausus, et ilmaga neil ei vedanud, sadas vihma ja lörtsi, aga Kadriorus ootas neid soe tee ja kohv. Poska majas külastasid paidelased vanurite eneseabi- ja nõustamisühingut, et näha, kuidas elavad eakaaslased pealinnas.

Maja perenaine Ene Veiper tutvustas maja renoveerimist ja seda, kuidas on korraldatud huvitegevus, igapäevaelu ja kuidas nad end majandavad. Keskus on avatud iga päev, ka nädalavahetustel ja pühade ajal. Üksikuks jäänud inimesed ei taha pühade ajal üksi olla, see on koht, kuhu tulla ja kus sõbrannade seltsis olla.
Kera lausus, et teel Kiek in de Köki torni ja bastionikäikudesse nägid nad ka Vabadussõja võidusammast, virgemad käisid seda ka käega katsumas.

Huvireisi lõppes Nukuteatris ja nukumuuseumis. «Teatrinukkude muuseumis oli soe ja armas olla, usun, et me kõik käisime korraks lapsepõlves... Hunt Kriimsilm ja Buratino, Lumivalgeke ja Sipsik,» lausus ta. «Läbi kolme korruse kohtasime palju tuttavaid, mõneni viis klaasist rippsild, mõni ootas meid õudustetoas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles