Laiksoode kohtuasi lükkub sügisesse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep ja Riho Laiksoo.
Joosep ja Riho Laiksoo. Foto: Tiit Reinberg

Eile arutas kohus 2007. aasta 8. detsembri avariis vanemad kaotanud Hillar Koitla hagi avarii põhjustanud Joosep Laiksoo ja tema isa Riho Laiksoo vastu.

Koitla nõuab Laiksoodelt mittevaralise kahju hüvitamist. Summa suurust pole Koitla määranud, vaid jättis selle kohtu otsustada.
Laiksoosid eile kohtus polnud, kuid Koitla selgitas kohtule vande all, et tema tervisehädad algasid juba mõni päev peale vanemate traagilisest surmast teada saamist.
Kui algul kimbutasid teda seljavalud, siis nüüd vajab ta magamiseks antidepressante.

Koitla rääkis, et nägi kriminaaltoimikus vanemate moondunud surnukehi ja ei saa seda pilti oma peast enam välja.
Koitla kinnitas, et oli enne õnnetust terve mees ja tegeles spordiga, kuid nüüd elab ravimite toel.
Kohus otsustas, et järgmine istung toimub sügisel ja siis kutsutakse tunnistama ka Koitla arst ning mehele tehakse kohtulik ekspertiis.

Tallinna ringkonnakohtu kriminaalkolleegium määras 2008. aasta novembri algul Joosep Laiksoo kolmeks kuuks vangi. Sellele karistusele lisandus aasta ja üheksa kuu pikkune tingimisi vangistus kaheaastase katseajaga. Pärast seda võttis kohus Laiksoolt kolmeks aastaks õiguse autot juhtida.
Kolmekuulise vangistuse kandis Laiskoo ära möödunud aasta algul.

Joosep Laiksoo põhjustas 2007. aasta 8. detsembril Mäos avarii, milles hukkus kolm inimest: abielupaar Laine (75) ja Heinar (77) Koitla ning suure pere isa Tarmo Vardja (56). (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles