Toimeka ema päevad venivad pikaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Salmi koduaed on nii suur, et ema Urve saab pesamuna Tanelile vabalt näidata, kuidas vene ajal rattaga sõideti.
Perekond Salmi koduaed on nii suur, et ema Urve saab pesamuna Tanelile vabalt näidata, kuidas vene ajal rattaga sõideti. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Seitsmeliikmeline perekond Salm on oma tublidusega silma paistnud nii, et läheb presidendi vastuvõtule juba teist korda, ainult president on vahepeal vahetunud.

Kui paidelane Urve Salm hiljuti postkastist presidendi kantselei vapiga ümbriku leidis, taipas ta kohe, millega on tegemist.
Emadepäeva kontserdil ja presidendiproua vastuvõtul Estonia talveaias käis Salmide pere ka kuus aastat tagasi. Toona tervitasid Eesti tublimaid suuri peresid presidendiproua Ingrid Rüütel ja kirjanik Heljo Mänd.

Võimalus emadepäeval presidendiga kohtuda oli perekond Salmil veel ka kolm aastat tagasi. «Siis olid ainult emad vastuvõtule kutsutud ja pered saadeti mujale, mina mõtlesin, et niimoodi ma küll ei lähe,» meenutab Urve.
Homme saab Estonia kontserdisaalis presidendi vastuvõtul viibida peaaegu kogu pere: ema Urve, isa Veigo, tütred Maia (16) ja Kai (15), pojad Ivar (8) ja Tanel (6). Ainult vanem poeg Erik (20) on aega teenimas.


«Oi, meil nüüd vedas, saame presidendi vastuvõtule!» oli pere noorim kutset nähes öelnud.
Ema Urve ei hakanud ka pojale seletama, miks ja keda vastuvõtule kutsutakse. «Vedas jah,» vastanud ta vaid naeratades.
Pere tublidus ei saa nendega kokku puutuvatele inimestele kuidagi märkamata jääda. Kõik kooliskäijad lapsed õpivad viitele ja käivad kooli au kaitsmas olümpiaadidel, Maia kõige rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles