Paidest pärit sommeljee teab õllest kõike

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Markii
Kristjan Markii Foto: Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon

Eelmisel nädalal toimus Tallinnas Estonia Talveaias esimest korda Eesti parima õllesommeljee valimine. Kolmekümne Eesti tipp-sommeljee, baarmeni ja õlleeksperdi hulgast osutus parimaks õlletundjaks Kristjan Markii.

Markii sõnul oli see esimene kord, kus ta puutus õllemaailmaga nii tihedalt kokku. “Võistluse ja selleks ettevalmistamise käigus sain aru, et õlu on väga mitmekülgne, suure ajaloo ning rikaste maitsenüanssidega jook,” ütles võitja. “Kindlasti on mul nüüd olemas julgus ning piisav teadmistepagas, et astuda üles ka rahvusvahelistel sommeljeede võistlustel, kus õlletundmisel on suurem osa,” lisas ta.

Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni presidendi Kristel Nõmmiku sõnul saab esmakordselt aset leidnud võistlusest kindlasti traditsioon ning lähiaastatel on plaanis muuta õllesommeljee valimised ka rahvusvaheliseks, kuhu oodatakse osalejaid lisaks Eestile ka teistest riikidest.
Nõmmik tõi välja ka üllatavalt suure huvi võistluste vastu, mida algselt ei osatud oodata. “Üldjuhul astub meil taolistel üleriigilistel võistlustel üles alla kahekümne osaleja, kuid seekord oli nende arv kahekordne,” ütles Nõmmik. “Ühelt poolt on selle põhjuseks laiem osalejate ring, kuna võistlustel panevad end proovile nii sommeljeed, baarmenid kui ka väga suured õllespetsialistid. Teisalt on õlu eestlastele omasem kui vein, mistõttu julgetakse selles valdkonnas ka oma teadmisi rohkem proovile panna,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles