Järvamaa noored algatasid 30 ettevõtlikku ideed

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu.

Eesti Energia koolinoorte ettevõtlikkusideede arenguprogrammi ja konkursiga ENTRUM liitunud Põhja-Eesti noored algatasid tänavu rekordilised 171 ettevõtlikku ideed, millest 30 on Järvamaa noorte algatused. Järgneva viie kuu jooksul asuvad noored neid ideid inkubatsiooniprogrammis arendama, lootuses võita ENTRUM konkursil «Eesti kõige ettevõtlikumad koolinoored 2014» tiitel.

SA Entrum tegevjuhi Darja Saare sõnul näitab algatatud ideede arv, et Tallinna, Harjumaa, Järvamaa, Läänemaa ja Raplamaa noortel on potentsiaali ja tahtmist võtta Eesti elu paremaks muutmiseks midagi ette ning end teostada uute äri- ja sotsiaalsete teenuste ning toodete pakkumise kaudu. «ENTRUM-i missioon ongi toetada noorte potentsiaali arendamist ettevõtluseks vajalike teadmiste ja oskuste õpetamise, kasulike kontaktide jagamise, esimese kogemuse andmise ning turvalise keskkonna loomise kaudu. Juba viie kuu pärast saab Põhja-Eesti ligi 500 noort inimest, kes on suutelised märkama võimalusi Eesti elu paremaks muutmiseks ning valmis need muutused ettevõtluse kaudu ellu tooma,» selgitab Saar.

Tänavu osutus noorte seas kõige populaarsemaks IKT ja inseneeria majandusvaldkond, milles registreeriti kokku 43 ideed, neist 6 on Järvamaa noorte algatused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles